Geschiedenis:

Hijama of cupping is een alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vind bij de oude Egyptenaren, Grieken en het verre Oosten.

Wat is hijama?

Het woord hijama is afgeleid van het Arabische woord Hajm wat zuigen betekent. Hijama is een oude holistische methode voor de behandeling van verschillende ziekten. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken bij de behandeling. Hijama zorgt ervoor {met de wil van Allah Subhananhu wa ta'ala} dat het lichaam zich ontdoet van toxische stoffen en dode bloedcellen. Dit resulteert in een betere doorbloeding en genezing van eventuele klachten welke ondervonden worden.

Er zijn 3 verschillende vormen van Hijama:

Wet cupping

Wet cupping is de variant van droge cupping, het staat bekend als hijama en is vooral bekend onder de Arabieren en de moslims. Op een bepaalde plek op het lichaam wordt een cup geplaatst. Met behulp van de handpomp wordt alle lucht uit de cup getrokken, waardoor de cup gaat zuigen aan de huid. Na een paar minuten wordt de cup van de huid gehaald en worden er sneetjes gemaakt in de huid. Vervolgens wordt de cup weer teruggeplaatst op de huid en wordt de cup vacuüm getrokken, waarna er bloed met afvalstoffen en overtollig vocht uit het sneetje komen en zich verzamelen in de cup.

Nadat de cup wordt verwijderd, worden de behandelde plaatsen ingesmeerd met olijfolie.
Ondanks dat er kleine sneetjes/prikjes worden gemaakt in de huid en er bloed verschijnt is de behandeling pijnloos. Hijama is ook een soennah (levenswijze) van de profeet Mohamed vrede zij met hem. Deze methode kan gezien worden als een islamitische geneeswijze.

Dry cupping

Dit is een bekende techniek, ook wel de Chinese methode genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van koppen, die vacuüm worden gezogen op de huid met behulp van een vacuümpomp. De huid wordt in het kopje gezogen, waardoor de onderliggende huidlagen en spieren extra worden doorbloedt en vrijgemaakt van afvalstoffen. Dry cupping heeft een bijzonder effect op al deze lagen van de huid, het gaat tot het bindweefsel.

Massage cupping

Bij deze vorm wordt de huid ingesmeerd met olijfolie, daarna wordt er middels een kopje de huid licht vacuüm gezogen en worden er draaiende massagebewegingen gemaakt. Dit stimuleert de bloeddoorstroming en ontspant spierknopen en stresspunten.

Voordelen van Hijama:

  • Stimuleert en versterkt het immuunsysteem
  • verbetert de bloedcirculatie
  • stimuleert de weefels en interne organen
  • verbetert de lichaamlijke en geestelijke gezondheid 
  • verbetert de algemene gezondheid van het lichaam

Het beste is het om preventief hijama toe te passen. want zo kan je je lichaam goed onderhouden. Hijama kan je maandelijks toepassen als een alternatief maar ook ontspannend.

Voor meer informatie neem dan contact met mij op.

Mijn praktijk is uitsluitend voor vrouwen!

Graag verwelkom ik u bij Hijama Shifa.